Vilka sociala medier måste man ha?

Det finns många sociala medieplattformar idag och det kan vara svårt att bestämma vilka som är bäst och roligast.

Varje app har sina egna unika funktioner, fördelar och nackdelar som man måste ha i beaktning. Visst behöver du inte sätta upp några begränsningar vad det gäller hur många social medier du skaffar, men det kan nästan bli överväldigande att ladda ner allt för många olika.

För att göra valet av sociala medier lite lättare har vi sammanställt en lista med olika sociala medier som vi anser att alla som vill bör skaffa.

Nu sätter vi igång!

Youtube

Youtube är en plattform för sociala medier där du kan titta på videor. Du kan också skapa din egen kanal och ladda upp dina helt egna klipp.

På youtube finns det många olika kategorier så det spelar ingen roll vilken typ av videoinnehåll du vill titta på, du kan sannolikt hitta just det som du är på jakt efter.

Att titta på Youtube är helt kostnadsfritt, men du kommer kunna förvänta dig en hel del reklam före och under videorna.

Facebook

Facebook är en av de mest populära sociala medierna. Det är en utmärkt plattform för att hålla kontakten med vänner, familj och andra människor du känner.

På Facebook kan du lägga upp uppdateringar om ditt liv, dela bilder och videor och gå med i grupper med likasinnade. Du kan också skicka meddelanden till dina vänner.

Instagram

Instagram är en app för sociala medier som handlar om bilder och videor. Du kan följa andra användares profiler för att se deras innehåll i ditt flöde, och du kan också gilla eller kommentera inlägg och skicka direktmeddelanden om du har något att säga personligen till någon.

Om du gillar fotografering eller bara tycker om att titta på vackra bilder, är Instagram definitivt den optimala sociala medieappen för dig.

Twitter

Twitter är en mikrobloggsida där användare kan lägga upp korta uppdateringar, eller ”tweets”, på upp till 140 tecken. Du kan följa andra användare för att se deras tweets i ditt flöde och svara dem om du vill delta i konversationen.

Twitter är utmärkt för att följa och för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i världen. Den kan också användas för att skapa nätverk och få nya vänner.